Smslån Med Betalningsanmärkning

Kreditvärdigt för snabblån

Ett snabblån betyder att du snabbt kan få pengar till ditt konto. Ofta handlar det om mindre summor och lånen spänner över en kort tid. Ofta är kontrollerna av dig inte lika omfattande som vid ett vanligt lån. Du behöver inte ange några skäl eller förklara varför du vill låna pengar. Precis som vid andra lån kontrolleras du för betalningsanmärkningar.

Vad är en betalningsanmärkning?

En betalningsanmärkning är en notering från ett kreditupplysningsföretag som visar att du inte har skött dina tidigare betalningar. Orsaken är ofta att en fordringsägare har lämnat in en ansökan om en betalningsorder mot dig till kronofogden. UC är Sveriges största kreditupplysningsföretaget och ägs av landets största banker. Om du har fått en betalningsanmärkning finns den registrerad hos UC i tre år.

Trots att du har betalningsanmärkningar

Att ha betalningsanmärkningar gör det ofta svårt att ta lån. Många får avslag direkt. Men det finns direkta och omedelbara lån som även du som har betalningsanmärkningar kan ansöka om. Ofta är förutsättningen att tidigare skulder betalas, men så länge de finns kan du ta ett sms-lån. Hur bakgrundskontrollen angående dig och din situation går till beror på vilken långivare du ansöker hos.

De vanligaste kraven

Här visar vi de vanligaste kraven som ställs när du vill ansöka om ett lån trots betalningsanmärkningar.

Hur många anmärkningar du har är en av flera faktorer som man tar hänsyn till. Vid bedömning vägs ofta antalet mot vilken disponibel inkomst du har samt dina utgifter. Att ha få anmärkningar är givetvis är det bästa, men man tar även hänsyn till hur stor skulden bakom dem är. En mindre skuld ger dig naturligtvis bättre chanser att bli beviljad ett lån.

Din inkomst

För vissa långivare är din inkomst en avgörande faktor om du vill låna trots betalningsanmärkningar. Ju fler anmärkningar desto större inkomst bör du har. De vill se till att du har möjlighet att återbetala ditt lån. Det är dock inte alla långivare som har den typen av krav.

Skulder hos kronofogden

Enligt lag får man inte ge lån till personer som har skulder hos kronofogden. Långivare kan få en varning, få böter eller till och med behöva lägga ner verksamheten om de går emot det regelverk som finns. Enbart de banker som har omstartslån och liknande kan acceptera skulder hos kronofogden, detta gäller för lån som har krav på säkerhet.

En del långivare har ett tak för antalet betalningsanmärkningar du kan ha. Kraven ser olika ut för olika långivare men ofta får du inte ha haft någon anmärkning under de senaste sex månaderna. De flesta gör dock en individuell bedömning. I många fall kan fler anmärkningar
accepteras beroende på din inkomst. Kraven för sökande för större lån, som har betalningsanmärkningar, är dock vanligtvis högre och det kan finnas en gräns för hur stort belopp du kan låna. Vissa långivare har även krav på låntagarens ålder.

Om du vill ansöka om ett lån trots att du har betalningsanmärkningar är det möjligt att du kan låna pengar men kanske inte så mycket som du först ville. Om du till exempel ansöker om 10.000 SEK kan du kanske bara låna 5000 SEK. Ju färre anmärkningar du har, desto mer
kan du låna i många fall.

Beviljande av lån:

När du söker får du oftast direkt besked om det beviljas eller ej. Efter tar det inte lång tid tills pengarna finns på ditt konto. Tack vare denna snabba hantering kan den här typen av lån vara en bra lösning i situationer där du snabbt behöver pengar. Du behöver aldrig skämmas eller förklara varför du behöver pengarna, inga frågor ställs. Det är kanske är så enkelt att du befinner dig i en ekonomisk svacka precis före lön.

Betala tillbaka utan kommentarer

Vissa lån är gratis medan andra inte är det. Många långivare låter dig låna gratis första gången, så det kan löna sig att testa olika långivare.
Kom ihåg att kontrollera hur räntan ser ut och över hur lång tid du ska betala tillbaka lånet. Vissa direktlån är helt räntefria under en period, andra är det inte. Oavsett vilken typ av lån du tar, är det alltid viktigt att betala tillbaka i tid. Om du släpar efter med din återbetalning kan det bli mycket dyrt i längden. Det är viktigt att du alltid vet när och hur mycket du ska betala tillbaka.