Smslån Utan Inkomst

Vad är kraven för en 18-åring att låna?

Är du 18 år erbjuder de flesta långgivare sms lån. Det finns många bra lösningar för dig i den åldern. Det finns en del snabblån du kan ta eller sms lån som inte har krav på inkomst. Oftast är det inga särskilda krav för dig som är 18 år än vad man har för äldre personer.
Samma kreditprövning gäller för alla som ansöker om att låna pengar.

Överväganden för låneansökan för dig som är 18 år

Ålder har ingen större inverkan på din kreditvärdighet, men ett större lån kan vara svårt att få beviljat.

Om du är 18 år och precis kommit ut på arbetsmarknaden kan det vara frestande att få lite extra pengar för att få vardagen att fungera. Du kanske behöver köpa något speciellt eller du vill göra en resa tillsammans med vänner, och behöver ett mindre belopp. Naturligtvis är
det inget negativt i sig med att ta ett sms-lån. Du bör dock vara helt trygg med att du kan betala tillbaka lånet i tid. För annars finns det en stor risk att du kan bli skuldsatt. Detta är viktigt att tänka på innan du ansöker om att låna pengar.

Sms-lån utan UC

Många långivare idag kan erbjuda sms-lån och snabblån utan att göra en kreditprövning via UC. Att ha väldigt många förfrågningar hos UC, kan ha en negativ påverkan och förhindra framtida lån. Istället använder dessa långivare sig av andra kreditprövningar, som Creditsafe eller Bisnode.

Lån utan fast inkomst – att låna pengar med låg inkomst

När du vill ansöka om lån utan inkomst bör du helst ansöka hos en långivare som gör en individuell granskning. Genom deras individuella bedömning kan du fått ditt lån beviljat trots att du inte har en hög inkomst

Att ta ett lån när du inte har en inkomst

Många känner till att det kan vara möjligt att låna pengar utan en förfrågan görs hos UC. Men att kunna ta ett lån utan att ha en inkomst är något som inte alla känner till. Trots att du idag kan klara din ekonomi utan problem kan det hända att du plötsligt blir sjuk eller arbetslös. Då kan innebära att din inkomst minskar avsevärt. Samtidigt kan det vara tufft att få ett lån beviljat från banken.

Att ta ett lån när du är utan inkomst kan hjälpa dig ur en ekonomisk tuff situation, men det är nödvändigt att du håller ett öga på din ekonomi och att du vet att du kan återbetala lånet i tid. Det finns en risk att fastna i ett negativt mönster annars.

Ibland kan ett sms-lån vara är en smart idé, även om du inte har en fast inkomst. Så länge du har kontroll över din ekonomi och du säkert vet att du kan återbetala beloppet inom den fastställda perioden, finns det inga problem. I sådana fall kan ett sms-lån vara ett bra sätt för att få ordning på din ekonomi.

Vad är ett snabblån? Kan jag ansöka även om jag inte har någon inkomst?

Sms-lån utan inkomst

Snabblån är lån du kan ansöka om och få beviljade väldigt ​​snabbt. De snabblån man ansöker om via internet kan också kallas för sms-lån eller mikrolån – det är olika namn på vad som i grunden är samma låneform. Snabblånen skiljer sig från andra lån på så sätt att beloppen är i allmänhet låga. Därför är det vanligtvis inte särskilt stora krav på dig som låntagare.

Att tänka på innan du tar ett lån utan inkomst

Du kan bli beviljad ett lån även utan en deklarerad inkomst, samtidigt bör du först se till att du har förutsättningarna för att betala tillbaka lånet. Att ta ett lån på grund av brist på annat kapital är aldrig en bra idé. Om du säkert vet att du kommer få pengar i tid är det naturligtvis inga större bekymmer, men tänk noga efter innan du ansöker om ett lån. Fakturor som blir obetalda hamnar slutligen hos Kronofogden.

Vanliga frågor och svar när du lånar pengar utan att ha en fast inkomst

 • Går det att låna pengar utan att ha en inkomst?
  Det finns en möjlighet att låna pengar även om du inte har en inkomst. Tillammans med långivaren går ni igenom hur möjligheten ser ut för dig att betala tillbaka lånet i tid. Det kan handla om att du som låntagare har nyligen fått ett jobb så du vet att du kommer få lön inom ett par månader. De aktörer som erbjuder utlåning till dig utan inkomst gör vanligtvis alltid en individuell bedömning.
 • Vad är nackdelarna med lån utan en fast inkomst?
  Det skulle vara om du inte kan betala tillbaka pengarna i tid. Du ska aldrig ta lån om du inte vet att du kan återbetala det. Du kan hamna i en situation där du får betalningsanmärkningar eller att din skuld hamnar hos Kronofogden.
 • Kan räntan vara högre vid lån utan inkomst?
  Ofta så är det inte så stor skillnad på räntorna. Det kan t.o.m vara så att du får en sänkt ränta för att kunna återbetala lånet. Det är upp till långivaren. Du kan aktivt välja den långivare som har lägst ränta när du ansöker.
 • Vad är skillnaden mellan att “låna utan inkomst" och “utan en fast inkomst”?
  "Utan inkomst” betyder att du inte har någon alls just nu (till exempel om du har fått ett nytt arbete och vet att lönen kommer senare). “Utan fast inkomst” betyder att du har inte en vanlig inkomst, såsom en månadslön från ett jobb, men att du fortfarande har någon annan form inkomst (det kan vara aktieinnehav, ränteintäkter från hushållsägande eller annat).