Pengar med snabblån

Omedelbara snabblån inkluderar lån och krediter som du kan ansöka om och beviljas i snabb takt vilket innebär att om du vill lån pengarna snabbt är ett omedelbart lån vanligtvis det bästa alternativet marknaden för närvarande erbjuder. Omedelbara lån kommer ofta att ansöka om direktstöd – vilket innebär att snabblån finns kontot inom några minuter. Det innebär att om du ansöker om ett snabblån, får du veta om snabblånet beviljas eller inte inom några minuter. Pengarna skickas sedan till ditt privata bankkonto inom några minuter. Sammantaget går processen väldigt snabbt och om du behöver finansiella resurser snabbt, är ett omedelbart snabblån det absolut bästa sättet att ansöka om pengar och krediter på idag.

Omedelbara lån kan också fås utan säkerhet, vilka osäkra snabblån är ett namn för. Det betyder att du inte behöver berätta för långivaren vad du vill spendera pengarna på, men snabblån beviljas så att du kan spendera pengarna på exakt vad du vill ha, till exempel om du vill köpa en resa för pengarna du har fått i samband med ett snabblån eller kanske betalar för en köksrenovering med hjälp av snabblån.

Oavsett vad snabblånet ska spenderas på finns det många långivare som erbjuder möjligheten att ansöka om och få omedelbara snabblån som beviljas nedan.

Vad är skillnaden mellan direktlån och privata Snabblån?

Både direktlån och privata lån kan båda vara en bra lösning för dig om du behöver pengarna snabbt. Det finns emellertid vissa skillnader mellan de olika snabblånstyperna. Skillnaden mellan lånen är räntan. Ett omedelbart lån kan ha en något högre ränta än ett privat snabblån, men å andra sidan har de inte samma inkomstbehov och så vidare. Ibland kan du som låntagare också erbjudas räntefria lån av den här typen, men de kan ha några andra avgifter. En annan sak som skiljer räntorna är att den privata utlåningsräntan ofta citeras per år. När det gäller snabblån med kortare återbetalningsperiod och mer är räntan vanligtvis månadsvis.

Vid ersättning kan beloppet och återbetalningen också skilja sig mellan snabblånstyperna. Privata lån har generellt en återbetalningsperiod på cirka ett till tio år. Ett mindre omedelbart lån har emellertid en kortare återbetalningsperiod. Detta beror bland annat på att långivaren tar större risk och dessutom är lånebeloppet ofta inte så stort som vid ett privat snabblån. En kortare återbetalningsperiod innebär emellertid att låntagaren inte behöver betala lika mycket ränta som om snabblånet återbetalades under en lång tid.

Vad kostar det att låna pengar med ett snabblån?

Omedelbara lån är inte det billigaste lånealternativet du kan använda, men det är långt ifrån det dyraste. En räntesats mellan 10-30% är vanlig för ett ögonblickligt snabblån.

Kostnaden för ett smslån är baserad på två huvudkostnader; Ränta och avgifter.

Räntan är den ränta du ska betala varje månad för att låna pengar.

Avgifterna kan exempelvis innefatta avgifter för betalningar och eventuella förseningsavgifter.

Läs noga vilka kostnader som nämns i låneavtalet du undertecknar när du ansöker om omedelbara lån.

Avskrivningarna, dvs återbetalningen av snabblån, räknas inte som en kostnad.

Från och med hösten 2018 (1 september) har reglerna för smslån och direktlån reglerats och stärkts. Det har bland annat införts ett tak på 40% och den totala kostnaden för snabblån får inte överstiga det lånade beloppet. Resultatet är att många låneföretag har sänkt sina räntor ganska ordentligt, men istället tillkommer avgifter i form av ansöknings-, bearbetnings- och betalningsavgifter.

Snabblån – Fördelar

En fördel som finns med de här lånen är att du som låntagare kommer att få tillgång till pengarna genom en snabb utbetalning när att ditt lån beviljas. Vanligtvis finns pengarna på ditt konto på ansökningsdagen. Vissa andra gånger kan det ta en extra dag, det beror på vilken bank du har och var du ansöker.

En ytterligare fördel med denna lånetyp är att man i regel kan få lån beviljade trots att man har betalningsanmärkningar. Ibland går det även att ta lån trots att skulder finns hos Kronofogden. De snabba lånen hittar du inte hos någon annan långivare, som inte heller kreditupplyser låntagaren hos UC. Ofta gör kreditkontroller av olika slag, men då hos andra kreditupplysningsföretag, som Creditsafe och Bisnode. Kreditupplysningen görs inte heller hos UC. EN UC syns nämligen för alla som också vill göra en kreditupplysning, men de gör inte kontroller hos andra företag. När man ska ansöka om andra lån eller om man väljer att ansöka om flera lån samtidigt kan många slagningar i UC göra att man inte beviljas lånet.

Snabblån även utan UC

Många fördelar finns idag med lånemarknaden som förr inte fanns. Nu finns möjligheten att ta lån trots att du har en låg kreditvärdighet, inte har någon fast anställning, och självklart snabblån utan användning av UC. UC är endast en bokstavering för att förkorta kreditupplysningsföretaget Upplysningscentralen. Hit vänder sig en stor del av företagen för att ta kreditupplysningar på sina potentiella kunder. Du får ofta stora problem om du har alldeles för många kreditupplysningar hos ett och samma företag, och vill söka lån. Detta kan alltså undvikas genom använda sig av en långivare som samarbetar företag som sköter kreditupplysningsbiten.

Viktigt att notera är dock att man inte blir fri från kreditupplysningar helt. Utan en sådan måste göras enligt de lagarna vi har, och då är det inte säkert att det är UC som används. Andra välkända kreditupplysningsföretag som till exempel Bisnode, och Creditsafe samarbetar med långivare som fortfarande tar kreditupplysning och UC.

Fler fördelar med snabblån

Om du är i behov av pengalån, så är snabblånet något som du ska kika på. Det som skiljer sig från det som smslån och mikrolån erbjuder är att snabblån erbjuder mycket högre lånebelopp.

Du kan i många fall låna så mycket som 200 000 svenska kronor. Den första fördelen är att pengarna kommer väldigt snabbt. Man skulle nästan kunna förklara det som att det som sker är direkt betalning från och med det att du får din ansökan godkänd och signerat ditt lånelöfte. Redan när du ansökt så för du ett preliminärt besked direkt på din skärm. Skulle din långivare eller bank komma att behöva mer underlag så efterfrågas det, men för de allra flesta räcker det gott och väl med den sedvanliga kreditupplysningen.

Vad kan du använda omedelbara Snabblån för?

Det är helt upp till dig vad du vill använda pengarna för. Det här är också en stor skillnad från att låna pengar på en bank, som ofta vill ha ett fysiskt möte med dig och gemensamt gå igenom din ansökan och kartlägga vad du ska använda pengarna för.

När du ansöker om omedelbara lån behöver du inte ange vad du ska använda pengarna för. Det är helt upp till dig. Exempelvis är ett gemensamt användningsområde;

Renovera hemma

Många använder sig av omedelbara lån för att renovera hemma eller köpa nya möbler eller liknande.

Köpa en bil

Du kan köpa en bil eller motorcykel – använd antingen det snabblånet som en kontantinsats, eller så kan du låna upp till hela beloppet som bilen eller motorcykeln kostar.

Semester och resor

Ett annat mycket populärt användningsområde är resor och semester. Ett omedelbart lån tas ofta upp för att konsumeras – och därför passar de omedelbara lånen mycket bra på resor och semesteraktiviteter.

Vad ska man inte använda ett omedelbart lån för?

I de exempel vi nämner ovan har vi en punkt; Konsumtion. Detta bör betraktas både en och två gånger. Förbrukning i form av en ny, dyr väska eller plagg är inte något vi skulle rekommendera. Inte en natt ute. En resa har inget varaktigt värde, förutom de minnen som skapas. Här måste du väga för och nackdelar och se till att landa i en förnuftig position.

De som lånar pengar för att finansiera spel som onlinekasinon eller bettingsajter har också rätt att avstå. Om du själv eller någon släkting har kämpat med ett spelberoende, är det bra att ta det säkra före det osäkra och blockera den berörda personen från att ta nya lån.

Detta kan göras genom att helt enkelt skicka ett mail till alla långivare och be dem att blockera ett visst personnummer från lånepengar.

När är det lämpligt att använda ett Snabblån?

Att låna pengar snabbt när du behöver dem direkt kan emellertid vara en lösning om till exempel en nödreparation av bilen ska betalas och det inte finns pengar i din plånbok och på besparingar. Bara du vet att du kan betala tillbaka snabblånet nästa månad. Om du inte vet säkert att du kan betala tillbaka snabblånet inom termen rekommenderar vi att du avstår från att låna och försöka lösa det på något annat sätt.

Även om du väljer att ta ett omedelbart lån, bör du självklart aldrig betala för mycket i avgifter för ett lån i onödan. Med den stora mängden långivare som erbjuder direktlån har du alla möjligheter att spara pengar när du vill låna pengar med ett Snabblån.

Att tänka på innan du tar ett omedelbart lån!

När du tänker på att ta ett omedelbart lån eller smslån, välj aldrig den första långivaren du hör talas om. Jämför långivarna mellan varandra. Det kan skilja pengar i avgift mellan långivarna, även för mycket små lån. Lånebeloppet ska betalas tillbaka på snabblånets förfallodag, tillsammans med avgiften, och då är det givetvis en fördel om avgiften är så låg som möjligt.

Kom också ihåg att inte låna för mycket. Det är enkelt att runda upp dina lånbehov. Det är sällan en bra idé, just för att avgifterna för ett Snabblån är relativt höga.

Snabblån – Effektiv och nominell ränta

Den ränta som långivaren tar för lånet är den nominella räntan, men det finns fler saker du betalar för när du lånar pengar. Utöver räntan tillkommer det ofta kostnader för ditt lån. Bland annat uppläggningsavgifter och aviavgifter. De utgifterna plus den nominella räntan är det som utgör den effektiva räntan och den presenteras alltid av låneutgivarna. Effektiv ränta är med andra ord summan som man faktiskt betalar för att låna. Eftersom snabblånet återbetalas under en kortare period så bestäms räntan efter tidsperioden.

Räntor – Exempel

Vi säger att du skulle låna 100 000 kr under 5 år. Räntan ligger på 5 procent. Avgifterna som tillkommer går på 325 kr. Effektiva räntan landar alltså på 5,85%. Snabblån betalas inte av under 5 år utan istället under 1-3 månader. Den effektiva räntan kommer att bli skyhög.

Ett snabblån av 10 000 kronor hos Monetti under 6 månader är lika med en effektiv ränta på mycket som 178%. Det låter väldigt högt, men om vi tittar på månadskostnaden så ser vi att den ligger på 2213 kr på en månad. Detta kommer innebära att du måste betala tillbaka 13 280 kronor. Vilket kan skrivas som att du betalar cirka 3000 kronor för att låna 10 000.

Av dessa anledningar kan det bli krångligt att förstå hur räntorna fungerar. Effektiva räntor framträder som väldigt höga och avskräcker många potentiella kunder för långivarna. Det kan underlätta att kolla på månadskostnaden och därefter räkna under månaderna som man ska betala av snabblånet under. Konkurrensen är hård mellan dessa aktörer. Detta leder till att många långivare nu erbjuder snabblån som inte har någon som helst ränta. Dessa lån kan variera i lånesumma och tid som lånet ska fortlöpa.

Löptiden för snabblån

Lånets löptid har större påverkan än vad man kan tro eftersom det avgör hur mycket som ska amorteras varje månad. Tiden som låten betalas tillbaka över avgör även hur mycket den extra summan ska betalas tillbaka kommer bli. I de allra flesta fallen kan man säga att om din löptid är kort, blir det billigare att snabblåna.

Lagen som försvarar konsumenterna från att luras av motparten kallas för konsumentkreditlagen och i den så framgår det att en långivare inte får ta mer än 40% i nominell ränta på ett snabblån. Dessutom får inte lånekostnaden, som är alla dessa avgifter och räntor inte överstiga det lånade beloppet.

Det finns faktiskt fördelar med dessa typ av lån, trots höga effektiva räntor. Förutom att det är enkelt att ansöka via hemsidorna och att de är snabbtillgängliga, du behöver inte heller lämna intyg och liknande.

Undvik onödiga kostnader – betala i tid

Det är bra att tänka en extra gång innan man bestämmer sig för att ta omedelbara lån. Fördelen (att det är snabbt att få pengar) är också en nackdel i många fall. Ge inte med på snabba impulser, utan tänk noga om du verkligen kommer att lyckas betala tillbaka enligt planen som du gjort med långivaren.

Påminnelser, ränta på sena betalningar och insamlingskostnader bygger snabbt upp stora avgifter per månad.

Om du dras med betalningsianmärkningar minskar självklart utbudet av lån du kan välja mellan, men det finns långivare villiga att låna ut pengar, även om du har en eller flera tidigare anmärkningar. De ser mer på din framtida betalningskapacitet, i stället för att stirra sig blinda på din kredithistoria. Kolla vår sida med direktlån med betalningsstandard för mer information.

Återbetalning av snabblånet

Beroende på vilken långivare du har tagit ditt lån med, kommer återbetalningsmetoden att skilja sig.

Det vanligaste alternativet är det faktum att du betalar fakturan per månad, men det finns också några långivare som låter dig betala ditt lån via direkt debitering eller swish.

I regel; Ju större snabblånet är desto större är sannolikheten för att betalningsalternativet Direkt debitering är fallet.

Se till att hantera dina avbetalningar, eftersom omedelbara lån ofta har både påminnelser (lagstadgad avgift på 60 SEK) plus en förseningsavgift (vanligtvis några hundra dollar).

Det kan med andra ord vara en dyr historia om du ofta saknar att betala i tid.

Då är de snabba lånebolagen inte ensamma för att betala för sena betalningar. Det finns gott om skräckexempel på dem som istället bör vara ett bra exempel… Om du exempelvis missar att betala din studieskuld till CSN får du ett brev med 400 kr i förseningsavgift. Missar du att betala tullavgiften till staten – 500 SEK i sen debitering.

Risker som finns med snabblån.

Snabblån har diskuterats mycket under senare år, både på TV och i tidningar. Villkoren för lånen har ansetts vara mycket bra för långivarna, men väldigt mycket sämre för låntagarna.

Den effektiva räntan är ofta väldigt hög jämfört med det belopp som lånas, men du påminnas om att lånet pågår under en väldigt kort period. Normalt löper lån med en snabbare utbetalningstid under en till två månader. Effektiv ränta framställs på ett sätt som gör att det skulle blivit väldigt hög om den löpte under ett år, eller längre.

Använd dig inte av snabblån för att betala av onödiga behov då räntan och andra avgifter är höga jämfört med lånesumman av ett snabblån.

Snabblån utan UC

När du lånar pengar direkt med direktlån betyder det helt enkelt att det bara är ditt kreditbetyg som avgör om du får lån eller inte. Ditt kreditbetyg visas i kreditupplysningen begärd av långivaren. Men inte alla företag använder UC för att göra kreditupplysningen, så att du kan låna utan UC när du ansöker om omedelbara lån.

Kreditföretag som erbjuder kunder att låna pengar behöver snabbt göra en kreditrapport om dig när du ansöker eftersom utan det kommer de inte att kunna låna ut pengarna. När en långivare får en ansökan om omedelbara lån måste de verifiera både att du uppfyller deras egna krav men också de rättsliga kraven. Långivare kan inte låna ut för dig om du har överdriven hävstång eller om din inkomst är för låg i förhållande till lånen. Om du har nekats ett lån kan det vara orsaken.

För de av er som behöver pengar fort utan några svåra ansökningsförfaranden och som har en budget för att återbetala snabblånet i tid är dessa lån därför perfekta. Det finns också flera långivare som tillhandahåller lån trots betalningsanmärkningar, men dessa bör i de flesta fall vara äldre än 6 månader vid ansökan.

Vanliga villkor för att ta omedelbara Snabblån

Det är i allmänhet lättare att få sin ansökan godkänd när man ansöker om ett Snabblån, särskilt i förhållande till privata lån och andra stora lån.

Vanliga villkor som du ska uppfylla för att få snabblån är:

  • Minst 18 år gammal
  • Svensk medborgare
  • Registrerad i Sverige
  • Fast, skattepliktig inkomst
  • Registrerat mobilabonnemang eller bank-ID
  • Inga skulder till kronofogden

Hur snabbt blir pengarna utbetalade?

När ansökan har blivit godkänd kan du förvänta dig att få pengarna efter några timmar. Detta beror emellertid på när din ansökan blir beviljad. Vissa långivare erbjuder omedelbara lån med direkt utbetalning.

Många långivares brytpunkt är att om din ansökan blir beviljad före klockan 13:00 på vardagen, får du in pengarna samma dag. Men om  ansökan beviljas senare på dagen, dvs. klockan 13:00 eller senare, får du istället pengarna nästkommande dag – förutsatt att detta är en bankdag, det vill säga en vardag.

Vissa långivare erbjuder utbetalningar på helger också, men detta varierar i stor utsträckning beroende på vilken period det är, detta är anledningen till varför denna information inte finns i våra listor.

Du kan gå in på respektive långivares webbplats för att se om de stöder helgbetalningar och till vilka banker detta är fallet.

Hur är det möjligt att ansöka om ett litet Snabblån?

Vi har gjort ett test på ansökningsförfarandet för långivarna i de aktuella lånen vi listat på kredit. Hur enkelt är det att ansöka om den totala långivarens totala betyg är något som har stor betydelse i vårt betyg.

Alla långivare stöder att du som ansöker om ett lån kan bevisa din identitet via BankID eller med någon annan slags e-ID, som Instantator.

Det innebär att processen för att leta efter ett litet lån ofta är väldigt enkel.

Det börjar vanligtvis med hur mycket pengar du skulle vilja låna och sedan väljer du en passande återbetalningsmetod. Smålån tenderar att ha en kortare återbetalningsperiod. Du kan dock fortfarande låna stora belopp (10 000 kronor eller mer) och avbetala det från ett år.

Då skriver du vanligtvis information om dig. T.ex. personnummer, registrerad adress, inkomst- och kostnadsinformation, om du har några andra lån (sällsynt men det uppstår) och hur din levnadssituation är.

När allt är klart (det tar vanligtvis några minuter att slutföra allt), slutar din ansökan när du får lånevillkoren och bekräftar dem med ditt Bank-ID eller annat email-ID.

Många gånger får du en anmälan på skärmen och varnar med en anmälan, vilket innebär att din ansökan måste hanteras av personal.

I det här fallet får du ett slutligt lånemeddelande via antingen e-mail eller texmeddelande.

När ditt lån är godkänt kommer du också att bli informerad när man kan räkna med att pengarna krediteras på ditt bankkonto.

Som vi tidigare sa; Om du ansöker på morgonen (före 13) brukar du ha pengar på kontot senare på dage. Det finns anledning att kalla det omedelbart lån!

Vem kan ansöka?

Om du inte ska misstas, finns det några grundläggande krav som alla långivare kommer att kräva av dig. Det är så att alla parter kan känna sig trygga, de som lånar och lånar ut pengar.

Du måste vara 18 år.

Det vanligaste är att långivaren kräver att du är 18 år eller äldre. Vissa lån kräver att låntagaren är minst 20 eller 21. Ibland måste du vara ännu äldre än det för att söka snabbt. Du kan läsa mer om långivarens villkor och krav.

Du måste ha återbetalningsförmågan tillräckligt för att betala av detta lån.

Långivaren måste kunna se till att du faktiskt kan återbetala ditt lån. Detta är en viktig del av riskbedömningen – som vanligtvis ser annorlunda ut beroende på vilken långivare du väljer. De som erbjuder snabba lån och direkt bryr sig sällan om din återbetalningsförmåga jämfört med andra banker och finansiella aktörer.

Du borde inte vara förvaltad

De som lider av sjukdom eller en allvarlig psykisk sjukdom, och inte kan representera sig själva, kan placeras under stewardship. Detta innebär helt enkelt att en annan person representerar dig lagligt i alla aspekter av ditt liv. Även din ekonomi. Därför kan du inte vara förvaltad medan du har rätt att kunna ta ut ett lån efter eget gottfinnande.

Du får inte genomgå en skuldsanering

De som är i allvarlig skuld kan söka om att få en skuldsanering. Detta innebär i princip att den som ansöker om lånet måste överleva på det minsta möjliga beloppet för en period på 5 år efter vilken alla återstående skulder skrivs av. Människor som går igenom denna process kan naturligtvis inte söka nya lån.

Du får inte vara skyldig kronofogden pengar

Medan många långivare accepterar kunder med betalningsanmärkningar, accepterar ingen långivare en klient med en aktiv skuld hos kronofogden.

Du måste ha ett personnummer i Sverige och du måste vara registrerad där

För att ansöka om lån måste du vara en medborgare i Sverige med svenskt personnummer . Du ska även vara registrerad på en svensk adress. Detta är på grund av risken som långivaren utsätts för, där de vill vara säkra på att de kan återhämta skulden genom inkasso och fog, om det förblir obetalt.

Tänk på att listan är över minimikraven som ställs in. Dessa är olika för olika långivare och är bara en liten del av kreditbedömningen. Tänk på att ju mer pengar du lånar, ju större krav ställs på dig.

Tid att ansöka om omedelbart lån

Populära Frågor

Att ansöka om ett snabblån är mycket enkelt och det snabbaste och mest bekväma sättet är via Internet. Här kan du också jämföra lån och låneerbjudanden med varandra, så du är säker på att du får så bra villkor som möjligt. Den direkta utbetalningen gäller för nästan alla långivare, men du ska kontrollera detta, speciellt om du behöver mycket snabba pengar.

Innan du ansöker kan du använda en lönekalkylator. Ange det belopp du vill låna och välj sedan en längd som passar dig. Eftersom snabblånet är en blandning av ett privat lån och ett smslån, är återbetalningen oftast lite mer begränsad än om du bara hade tagit ett privat lån. I låneberäknaren får du en ungefärlig månadskostnad. Den exakta räntesatsen och kostnaden ställs in individuellt.

Hur får du pengarna snabbare?

Om du godkänns kan du räkna med att dina pengar betalas direkt inom 24 timmar. Det är oftast mycket snabbare än det. Dessa lån betalas ut snabbt, vanligtvis redan samma dag, och ansökan är smidig och enkel. Om du har ett konto på en bank som långivaren samarbetar med tar det inte mer än en timme. Det finns också långivare som erbjuder omedelbara lån på helger och kvällar.

I samband med betalningen skapas en faktura för lånebeloppet tillsammans med avgiften för snabblån. Att betala fakturan i tid är mycket viktig. Du riskerar att få stora förseningsavgifter om du är sen med betalningen.

Hur många lån kan du ta?

Det finns verkligen ingen övre gräns för antalet snabba lån som kan tas, åtminstone ingen laglig gräns. Långivare kan dock vägra dina framtida låneansökningar om det är så att du har många kreditrapporter i ditt register. Det är en relativ fråga hur många lån du kan ta. I slutändan handlar det om din förmåga att betala.

Vad är UC – Information Center?

När du har behov av att få pengar fort och börjar tänka på kredit kommer du att stöta på begreppet UC. UC är en förkortning för informationscentret, vilket är det företag som genomför de allra flesta kreditdata i Sverige. En kreditrapport är något som långivaren är skyldig att utföra för att se vilket kreditbetyg du har.

Kreditvärderingen baseras vanligtvis på ett antal olika aspekter, inklusive befintliga lån och krediter, typ av bostad och anställning, civilstånd och familjeförhållanden, som alla kan registreras. Det är förstås mycket lättare att få lån när du har bra villkor på ditt kreditbetyg.

UC har blivit en synonym för kreditinformation eftersom UC genomför de flesta kreditrapporterna, men det här är inte exakt sant.

Många långivare erbjuder omedelbara lån utan UC. Detta innebär inte att de inte utför en kreditrapport. Kreditrapporten kommer emellertid att utföras av en kreditinformationsbyrå annan än informationscentret.

Skillnaden mellan en kreditrapport via UC och en kreditrapport via en annan kreditinformationsbyrå är att din tidigare kreditinformation är synlig i UC-registret. Om du har många kreditrapporter via UC kan det leda till att det blir svårare att få ett lån eftersom långivaren kan anta att du har mycket krediter och lån eftersom många kreditrapporter är vanligtvis en indikation på just det.

Om din kreditrapport görs av en annan kreditrapporteringsbyrå visas emellertid inte kreditrapporten i framtida poster, vilket i så fall kan vara positivt för dig som låntagare.

Klicka här för lånepengar utan UC.